Recept
Monegaskische uitjes
Ingrediënten
- 1 potje Kroon zilveruitjes
- 40 gram sultana’s
- 20 gram krenten
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 1 el jeneverbessen
- 1 klein blikje tomatenpuree (=70 gram)
- 3 el port of droge sherry
- 1 el bruine basterdsuiker
Terug naar recepten
Bereiding
- Laat het gezeefde vocht van de zilveruitjes met de overige ingrediënten ca. 30 minuten op laag vuur inkoken.
- Voeg de uitjes toe en laat op laag vuur 20-30 minuten doorsudderen.
- Verwijder de kruidnagel en laurierblad.
Serveer (lauw)warm bij: rosbief, fricandeau, picaña, confit de Canard, geconfijte eendenmaagjes en overige bereidingen waarin ganzen- of eendenvet is verwerkt.
Serveer koud bij: paté, kaas, in een buffet en bij de barbecue.