Kwaliteit en duurzaamheid

Kwaliteit staat voorop

Door te werken met de allerbeste verse ingrediënten uit de streek en onze jarenlange ervaring in het vak, leveren wij al jarenlang topkwaliteit. De groenten die wij in onze producten verwerken komen rechtstreeks van het land. Doordat wij onze producten pasteuriseren/steriliseren en goed verpakken kan je onze producten lekker lang – 3 jaar! – bewaren.

KWALITEIT

Wij werken uitsluitend met verse producten. Door onze jarenlange ervaring en vakbekwame medewerkers zijn wij in staat om onze processen optimaal te beheersen. In alles wat wij doen staat de kwaliteit van ons eindproduct centraal. We moeten hierbij constant schakelen tussen de vraag van onze klanten en de seizoensgebonden producten die wel of niet geoogst kunnen worden.

DUURZAAMHEID EN MVO

Onze versproducten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat dit proces vlekkeloos verloopt. Zonder hen staan we nergens!

Om zichzelf zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen bieden wij onze medewerkers interne opleidingen aan. Daarnaast bieden wij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt graag een kans binnen ons bedrijf.

Als organisatie vinden wij het belangrijk om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Wij leveren dan ook regelmatig een (financiële) bijdrage aan goede doelen en non-profit organisaties.

Omdat duurzaamheid een belangrijke pijler voor ons is hebben we eind 2019 onze nieuwe opslaghal in gebruik genomen om niet meer te hoeven pendelen van en naar externe opslag. Op de nieuwe opslaghal zijn begin 2020 1.386 zonnepanelen geïnstalleerd. De verwachte jaaropbrengst is circa 450.000 kWh, hiermee wekken we onze eigen jaarlijkse behoefte aan elektra grotendeels zelf op.  Daarnaast proberen wij ons energiegebruik zo ver mogelijk terug te dringen. Het toepassen van led-verlichting in ons bedrijf is daar een mooi voorbeeld van. Door onze inkopen af te stemmen op de behoeftes en zo efficiënt mogelijk te produceren proberen we ons afval tot een minimum te beperken. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten proberen we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Onze inspanningen zijn door SMETA positief beoordeeld

Certificatie

BRC & HACCP

Van der Kroon Food Products B.V. is BRC gecertificeerd BRC Certificate Van der Kroon Food Products Dit betekent dat wij werken volgens een voedselveiligheidssysteem dat voldoet aan de eisen die zijn gesteld door het Britisch Retail Consortium en werken wij conform HACCP principes. Hiermee garanderen wij een kwalitatief, hoogwaardig en veilig product.

Vraag ons ook gerust naar de mogelijkheden voor productie en certificering ten aanzien van Kosher, Halal en biologisch.

RESEARCH & DEVELOPMENT

Onze R&D-afdeling ontwikkelt producten die opvallen door hun smaak en uiterlijk. Voor elke toepassing ontwikkelen wij een unieke heerlijke smaak, volledig volgens de wens van de opdrachtgever.

Daarnaast zorgt R&D samen met de technische dienst en de betrokken afdelingen voor een optimale afstemming van processen en machines. Zo garanderen wij een perfect eindproduct met een heerlijke smaak, mooi uiterlijk en lange THT. Dag in, dag uit.