Historie

Een familiebedrijf sinds 1932

Sinds 1932 maakt de familie van der Kroon hoogwaardige kwaliteitsproducten. De onderlinge familieband geeft een bijzondere dimensie aan onze samenwerking. Dat onze verse en pure kwaliteitsproducten met zorg worden samengesteld, proef je in onze pure tafelzuren. Onze producten zijn bij vele groothandels te koop.

Picture

Oprichting G.A. van der Kroon

1932 start Gijs van der Kroon een kleine fabriek in Amsterdam-Zuid. Het verpakken van haring, leverworst en limonade vormt de basis van het huidige familiebedrijf.

1931
Picture

Kroon Food groeit verder

Het bedrijf in Amsterdam-Zuid groeit verder en gaat over naar de 2e generatie. Wegens groei verhuist het bedrijf naar Nes a/d Amstel. De bedrijfsactiviteiten zijn ondertussen vooral gericht op conservering van tafelzuren.Kroon Food historie

 

 

1958
Picture

Verdere groei en verhuizing naar Hardinxveld-Giesendam

De 3e generatie Van der Kroon stroomt in en al snel verhuisd het gehele bedrijf naar een groot fabriekspand  in Hardinxveld-Giesendam.

Kroon Food historie

 

1968
Picture

Verhuizing naar Dinteloord

Kroon Food verhuist naar Dinteloord. De productie kan op deze locatie flink worden uitgebreid.

1972
Picture

3e generatie aan het roer

In 1985 komt de 3e generatie Van der Kroon aan het roer van het bedrijf.

 

1984
Picture

3e en 4e generatie

Het bedrijf komt in 2008 onder leiding van de 4e generatie Van der Kroon. Samen met de 3e generatie en haar medewerkers wordt er verder gebouwd aan de toekomst. Enkele jaren daarvoor, in 1999, introduceert Kroon Food de kunststof foodservice pot. Deze pot is licht in gewicht, veilig want geen scherven en gebruiksvriendelijk.

2007
Picture

Nieuw pand in Bergen op Zoom

Kroon Food verhuisd naar een nieuw eigen pand aan de Van Konijnenburgweg 139 in Bergen op Zoom. Met deze stap wordt de productie en opslag flink uitgebreid.

2013
Picture

Duurzaamheid en innovatie

Introductie kunststof pot 500ml gericht op retail. Duurzaamheid wordt verder uitgebreid met de plaatsing van zonnepanelen en start nieuwbouw magazijn.

Kroon Food 500ml kunststof

 

2017