Recept

Piccalillysoep met brick

Bereiding

  1. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s en het vruchtvlees in reepjes (julienne) van ca. 6 mm breed en die vervolgens in blokjes (brunoises) van 6 mm. Houd apart tot stap 3.
  2. Breng het water met de bouillontablet aan de kook en voeg er 170 gram piccalilly (= ½ pot) en de paprikablokjes aan toe.
  3. Breng opnieuw aan de kook en laat daarna ca. 3 minuten rustig sudderen. Klop ondertussen de room met een snuf zout erin, lobbig (zo vloeiend als yoghurt).
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep zodat er geen stukjes meer in zitten.Proef en breng naar inzicht verder op smaak met peper uit de molen, zout en eventueel extra piccalilly.
  5. Serveer (schenken in plaats van scheppen!) de soep in dubbelwandige glazen met een laagje room erop en afgedekt met een krokant gebakken rondje filo- of brickdeeg, of bladerdeeg.
  6. Garneer met een dotje piccalilly, peterselie en worteljulienne.